03/09/2024 16:19:26 - 03/09/2024 16:20:25 - 719 Okunma

2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi Ders Kayıt İşlemleri 09 - 13 Eylül 2024 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)'e, e-devlet ile de giriş yapılabilmektedir.
  2. OBS, giriş yapıldıktan sonra sağ üst köşede öğrenci numaranızı görebilirsiniz.
  3. Sol menüde bulunan Ders ve Dönem İşlemleri sekmesinin alt sekmesi olan Ders kayıt sekmesine tıklanır.
  4. Açılan ekranda bulunan derslerin yanlarında bulunan + butonu tıklanır ve açılan sayfada bulunan dersler tekrar + butonuna tıklanarak eklenir. (Önlisans programlarından mezun olabilmek  için "4 dönemde dönemlik 30 AKTS" 120 AKTS puan şartı sağlanmak zorundadır.)
  5. İstenen dersler eklendikten sonra kontrol et butonu tıklanır sistem kontrolü yaptıktan sonra kayıtta bir problem yoksa kesinleştir butonu aktif olur.
  6. Kesinleştir butonu tıklanır tıklandıktan sonra ders kaydınız danışmanınızın onayına gönderilir. Danışman ders ekleme/çıkarma işlemi yapmış ise öğrenci tekrar onaylayarak ders kaydını kesinleştirme işlemi yapılması gereklidir.
  7. Kesinleştirme yapmamanız durumunda aktif öğrenci kaydınız olmayacaktır.

Mazeretli Kayıt Yenileme:

• Mazeretli Derse Yazılma Başvuruları : 16 - 20 Eylül 2024
  • Mazereti Uygun Görülen Öğrencileri Ders Kayıt İşlemleri: 30 Eylül - 02 Ekim 2024
  • Öğrenciler Mazeretli Kayıt Dilekçesi ve ekinde (aşağıda belirtilen sebepler için) resmi evrak ile ilgili tarihe kadar Öğrenci İşleri Bürosuna başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Dilekçeler posta veya kargo yoluyla da gönderilebilir. (Sağlık Raporu, Trafik Kazası, Doğal Afet, 1. ya da 2. Derece akrabanın Ölümü.)
  • Mazeretli kayıt yaptıran öğrencilerin, kayıt yaptırdıkları tarihe kadar geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.

ders kaydı

Bilgi Yönetim Sistemi